Inte ett dugg förvånad

Det var som jag misstänkte att något hade hänt på dårhuset/säter. Nu var det inte en helt färsk händelse men den får uppmärksamhet nu. Tyvärr så har ännu en person dött. Blir jag förvånad över att någon tagit sitt liv på Säter? Svaret på det är nej men lite förvånad att det hände på avd 90, gissar att avdelningen blivit slöare efter att en av få bra läkare slutade. Han hade koll i alla fall och krävde lika mycket av personalen som han krävde av sig själv. Inte heller blir jag förvånad att ingen chef uttalar sig för deras förmåga att inse sina egna brister har troligtvis inte blivit bättre under de senaste åren. Känner jag Säter rätt så fick personalen på en gång krishjälp och personerna/personen som tjejen delade rum med fick klara sig själva eller möjligtvis något samtal med en skötare. Jag lider med tjejens familj och de få bra i personalen som garanterat tog illa vid sig.

Att personalen slarvat med avvisitering finns det ingen ursäkt för och det är inte första gången det hänt. Jag har varit med om att patienter har haft sina skärp/tändare och annat olämpligt på avdelningen och då har personalen endast upptäckt det tack vare att andra patienter sagt åt dem. En i personalen har även berättat för mig att när hon kom för att jobba kväll/natt hade det kommit in en ny patient tidigare som de missat att avvisitera. Det var en paranoid patient och när hon sedan gick runt för att titta till patienterna stod den patienten bakom dörren till sitt rum med en kniv i handen.

Säter är ett bra och säkert ställe eller hur var det nu?

Kommentarer

  1. Håller på att diskutera den händelsen på SVT Nyheters FB-sida idag men jag håller mig till att ha åsikter om tillståndet i svensk psykvård och några idioters åsikter om hur man som anhörig bör agera i sådana här situationer (enligt idioterna bör man ta hela ansvaret och inte lita på psykvården). Jag blir så less.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag känner ofta att jag borde ge mig in i diskussioner om psykvården men jag orkar faktiskt inte. Bra att det finns du och andra som orkar

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den