Vilken värld lever politiker i?

Jag tror inte att det finns något riktigt svar på den frågan om man bortser från det självklara svaret att det inte är samma värld som jag lever i. Nästa år ska det ekonomiskt bli lite bättre för människor med sjukersättning och aktivitetsersättning. Det är givetvis bra även om jag är cynisk och räknar med att
gränsen för frikort på läkemedel och/eller läkarbesök kommer att höjas. Frågan i rubriken handlar om vilken värld socialministern lever i. Här kommer ett citat

"– När Sveriges ekonomi går som tåget ska alla få ta del av framgången. Den som är långvarigt sjuk och inte kan jobba har länge halkat efter ekonomiskt. Därför förbättrar vi nu för de med sjuk- och aktivitetsersättning genom att höja garantinivån och bostadstillägget. Oavsett vilken vändning livet tar ska du kunna känna en ekonomisk trygghet, inte ha en tillvaro med en ständig klump i magen över hur livet ska gå ihop, säger socialminister Annika Strandhäll."

Nu tror jag inte att det finns så många som kommer slippa oron över sin egna ekonomi fast det blir en höjning. Har man garantinivån på sjukersättning kommer man alltså att få 134 kr mer i månaden från och med januari och i juli blir det ytterligare 236kr. Varje krona gör givetvis skillnad men om man tror att de här summorna löser upp klumpen i magen som många har över sin ekonomi måste man leva i en värld var allt är billigt.

Kommentarer

  1. ...eller i en värld där man tjänar tiotusentals kronor mer än de med sjukersättning får ut, så att man inte behöver bekymra sig om ifall man har råd att köpa toapapper eller inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är helt klart någon snett när de som ska styra Sverige inte har någon koll på hur svårt många har det

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den