lördag 19 maj 2018

Allt är så stort

Efter att ha levt i en husvagn i 1½ vecka så känns huset väldigt stort. Det går att röra sig utan att snubbla på en hund eller slå huvudet i något. Träffade på en i byn igår oc fick en uppdatering om vad som hänt medan vi varit borta.

Det hade inte hänt så mycket bortsett från att två hundägare äntligen tog beslutet att avliva en av sina hundar. Ett beslut de borde ha tagit för länge sedan. Den hunden har bitit ihjäl en hund, en katt, skadat en eller två hundar och det som fick bägaren att rinna över för alla i byn var att hunden attackerade en av jakthundarna i byn och vägrade släppa. Den som var ute med hunden som blev attackerad var inte ägaren utan en fd polis som brukar ta ut andra människors hundar på promenader. Hunden blev tydligen allvarligt skadad och det finns en gräns i byn för hur länge folk accepterar att det finns en så pass aggressiv hund här som ägarna inte klarar av att hantera. Ägarna till den aggressiva hunden har två hundar till och ingen av deras hundar kan uppföra sig i hundmöten. Deras hundar har alltid morrat och försökt kasta sig över mötande hundar så får se om de två andra hundarna kommer att lugna sig nu när den värsta hunden är död eller om de kommer fortsätta uppföra sig som rabiesmonster.

6 kommentarer:

 1. Välkommen hem😊 efter resan. Jag är ingen husvagnsmänniska heller så jag är impad över att du har klarat 1.5 vecka. Bra jobbat💪

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så jäkla skönt att vara hemma i lugnet igen

   Radera
 2. BRA. Jo, jag tycker inte att hundar som uppvisat sådan allvarlig aggression mot både hundar och andra djur ska få finnas kvar i livet, det finns en gräns helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår fick jag höra att enda anledningen till att den andra hunden klarade sig med livet i behåll var tack vare att den hade ett tjockt stort halsband på sig. Hunden som attackerade kom därför inte åt att bita ordentligt i halsen på den andra hunden. Riktigt charmigt. Tyvärr är ägarna till hunden som avlivades av den tragiska naiva sorten, läste att de hade skrivit på fb hur synd de var att de blev tvingade att ta bort sin snälla hund enda problemet han hade var ju att han inte tyckte om andra hanhundar...Viss skillnad på att inte tycka om andra hanhundar och att försöka kasta sig över alla andra hundar för att bita dem

   Radera
  2. Men herregud, man måste kunna inse att det kan vara fel i huvudet också på en hund, alltså rent neurologiskt. Man måste också kunna inse att det kan vara fel i huvudet på en själv.

   Radera
  3. Jo det tycker jag också. Rätt fånigt också att försöka bortförklara hundens beteende och skylla på lite allt möjligt med tanke på att ingen av deras hundar kan uppföra sig.

   Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den