Får känna mig nöjd

även om det inte är lätt och jag är inte helt nöjd. Jag blev uppringd av öppenpsyk och pratade en stund med någon sköterska, antar att hon är det. Det handlade mest om att de ville ha mer information om varför jag vill bli av med en diagnos.
Nu känns det mest som om jag måste passera en bunt nålsögon för att få träffa en läkare och jag tror inte att det kommer att bli så. Öppenpsyk ska nämligen diskutera mig och mitt ärende på någon remisskonferens först och de ska då besluta om jag får träffa en läkare eller inte. Rent krasst tycker jag att det låter koko, vill man träffa en läkare tycker jag att de kan skriva upp en på en väntelista och om det inte är akut får man vara beredd på att vänta. Jag tror inte att jag kommer att bli beviljad audiens till någon av de högt aktade läkarna, beslut kommer jag med största sannolikhet att få nästa vecka. Något mer kan jag oavsett inte göra, hade jag haft pengar så skulle jag bara ha vänt mig till någon privatmottagning men eftersom jag inte har pengar så är det inget alternativ. Vettigast som jag kan göra nu är att bara släppa det och så får jag se vad beskedet blir

Kommentarer

  1. Näe men alltså, du har ju rätt till den vård du behöver och vill ha, de får inte neka dig såvitt jag vet. Det kanske finns mer att läsa hos Patientnämnden och/eller IVO?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Överlag så är det väldigt svårt att få träffa läkare här oavsett om det är vc eller öppenpsyk. Om de inte anser att man är i behov av att träffa en läkare så blir man nekad. Jag har nog blivit van vid hur bökigt det är här så jag reagerar inte så mycket längre

      Radera
    2. Så sitter det sköterskor som småpåvar och bestämmer vem som ska få träffa läkare. Idioti att folk med annan/mindre utbildning ska bestämma om en person ska få träffa en läkare eller inte, eller att läkare på något möte ska använda det sköterskor har uppfattat för att bedöma behovet. Helt galet.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den