måndag 11 juni 2018

Ny vecka ännu en gång

Idag är det knott som attackerar om man sticker ut huvudet. Eftersom det beror på att det regnade igår em och i natt så kan jag ändå stå ut för regnet var efterlängtat. Får se hur lång tid det tar innan gräsmattan blir grön igen. En brun gräsmatta blir ingen glad över.
Fast jag fick sova även i natt så känner jag mig urlakad och riktigt sliten. Någon anledning till det finns det egentligen inte. Lite funderar jag på om saker i det förflutna börjar komma ikapp mig. Min filosofi är oftast att bara trycka bort jobbiga/tråkiga händelser och bara strunta i det som skett. Kanske fungerar det inte längre? I hjärnan snurrar händelser från några år sedan på nytt och jag lyckas inte bara tänka att det är över nu och inte är något att fundera över. Jag tror absolut att det finns saker i livet som det är bra att prata om för att lämna bakom sig men jag är även privat av mig och vill inte prata om allt. Kanske borde jag försöka ändra mitt sätt att vara när det gäller det men jag är tveksam till vad jag skulle vinna på det.

2 kommentarer:

 1. Jag tror personligen att när man har gått igenom jobbiga grejer som man trycker bort genom att tänka på annat eller vara i ständig rörelse fysiskt eller psykiskt, så har man en sak att förhålla sig till och det är ett enkelt faktum - antingen väljer man själv tidpunkt för när man bearbetar det som hände en, eller så väljer hjärnan åt en och det kan vara precis när som helst oavsett om det är en lämplig tidpunkt eller inte och det är en variant av utbrändhet, hjärnan pallar inte att parera och rulla på i 180 knyck för att slippa tänka på det jobbiga. Det är dock bara vad jag tror och hur jag fungerar, jag behöver ta små pauser i livet när jag känner att tankarna snurrar för fort och ångesten kryper upp ovanför halsen på mig.
  Jag förstår att alla är olika privat av sig men kanske är det ändå dags för dig att prata med någon? Det finns ju KBT online, det kanske vore någonting? Då slipper du ju sitta ansikte mot ansikte med någon åtminstone. Jag vet inte, spånar bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle nog vara bra men det kommer inte att hända. Min envishet och ovilja att öppna upp förhindrar det

   Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den