Vad ska man säga om en del förslag som politiker kommer på?

Nu var det moderaternas partiledare som tänkt till eller någon i hans stab.
Hans/ partiets lösning på höga självmordstal är att staten ska skänka/bidra med tre kr för varje kr som privatpersoner skänker till organisationer som jobbar preventivt med självmord. Går att läsa här. Jag menar inte att misskreditera arbetet som organisationerna gör men att tro att hjälpen i stor uttsträckning kan ges av frivilliga/ volontärer är mer än lovligt naivt. För en del som överväger självmord räcker det kanske att ringa och få prata med någon frivillig. Men de som inte skulle komma på tanken att ringa någon och istället genomför ett självmordsförsök och överlever måste kunna få akuthjälp av sjukvården. Och psykvården här i dalarna i alla fall är under all kritik och jag gissar att det är lika illa på många platser.

Nu har jag ingen aning om hur många sjukskrivna/ människor med sjukersättning som överväger självmord för att deras ekonomi inte går ihop och de kommer inte få det bättre ekonomiskt om moderaterna får råda utan sämre.


Jag undrar lite om nästa förslag blir att stänga ner merparten av diabetes/hjärt/överviktsmottagningar och lova pengar till organisationer som informerar om faran med socker, alkohol, brist på motion och liknande.



Jag måste väl tillägga att jag anser att alla politiska partier styrs av människor som mest är intresserade av att få så mycket pengar som möjligt i den egna plånboken. Den dagen det blir ministrar som faktiskt har kunskap om området som de ska "styra" över kommer jag kanske ändra åsikt om politiker.

Kommentarer

  1. Det förslaget känns helt bisarrt - en regering kan ju för f*n inte basera den ekonomiska storleken på sitt stöd till hälsovårdande verksamhet på vad frivilliga organisationer klarar av?!? Jag har ingenting till övers för Kristersson, han har visat tydligt att han gör precis vad som helst för att få regera efter 9:e september.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä det är bara galet. Samtidigt så ger förslaget en bild av deras åsikter om psykisk ohälsa, det är inte så pass viktigt att skattemedel i huvudsak ska användas utan det ska vara beroende av donationer.

      Radera
    2. Ja precis. Men det borde inte vara förvånande ändå, med tanke på att han också föreslagit att vi med sjuk- eller aktivitetsersättning ska beskattas högre än löntagare. Han är sjuk på riktigt.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den