söndag 8 juli 2018

Söndag

Ja jag gissade fel igår när det gällde matchen men lite rätt hade jag i att England skulle vinna med två mål. Det är inte ofta som jag hoppas på regn men nu gör jag det för det behövs verkligen. Fortsätter det här lär det inte bli mycket lingon och blåbär.
Jag har sett fordonen som bärplockarna brukar köra runt i och de lär få slita om de ska få ihop något i år. Blåbär har jag sett men de har varit små och få så jag har inte känt att det varit lönt att plocka. Plocka bär är måttligt roligt och när det ändå inte går att få ihop några mängder avstår jag. Om det kommer regn skulle jag tro att det kommer att bli bättre

2 kommentarer:

  1. Det är ont om kart här också, jättemycket på fruktträden men blåbärs- och lingonkart är det blekt med. Läste för några veckor sedan att antalet arbetstillstånd för bärplockare ökat med ett par tusen (tror jag att det var) i år och arbetsgivarna talade om tomma lager och ökad efterfrågan men jag tänkte att det var bra enfaldigt av dem för det spelar ingen roll hur mycket bär de _behöver_, finns det inga så spelar det ingen roll om de har tvåtusen eller femtielva tusen plockare - det finns inte mer för det. Jag hoppas innerligt att plockarna får betalt, det är ju inte deras fel att det inte finns bär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här brukar plockarna först jobba med skogsplantering och sedan går de över till att plocka bär så förhoppningsvis tjänar de en del pengar varje år ändå.

      Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den