Varför kan ni inte bara lyda mig?

 Idag har jag roat mig med ett läkarbesök. Läkaren fick godkänt för sitt bemötande men i vanlig ordning blir det ett minus när det gäller receptförskrivning. När jag gick hos specialistläkare var det aldrig något problem med att få recept på 250 tabletter x2 per uttag. Jag har ätit fem tabletter av den medicinen per dag i många år.

Läkarna har på vårdcentralen vill däremot inte alls skriva ut så mycket utan bara en burk med 250 tabletter per uttag. Alla som kan räkna vet då att den burken räcker i 50 dagar medan mina andra mediciner räcker i 100. Jag ser det som irriterande eftersom jag måste komma ihåg att plocka ut en medicin oftare.

Tillbaka till dagens läkarbesök. Läkaren ville öka dosen från fem till sex tabletter per dag vilket jag hade räknat med. Jag tog då upp ännu en gång att det skulle vara bra om han skriver ut 250 tabletter x2 om jag ändå ska ta sex tabletter per dag. Han började då prata om att de är restriktiva med den medicinen eftersom den är farlig. I det läget ledsnade jag lite och förklarade att om man vill ta livet av sig så finns det andra sätt. 250 tabletter räcker gott och väl för att ta död på lite folk så argumentet är bara fånigt.

Han lovade i alla fall att han skulle titta på saken. Jag loggade in på apoteket för en stund sedan och kunde konstatera att läkare är väldigt dåliga på att lyda mig. Istället för att skriva ut 250x2 som jag bad om så har han skrivit ut 250+100. Jag förstår inte alls logiken 350 eller 500 tabletter per uttag måste vara skitsamma för läkare men 500 tabletter för mig leder till lite mindre bök

Kommentarer