Ljuskänslig och grinig

 Jag tog mig till vårdcentralen i ons och hade räknat med att få recept på ögondroppar eller något liknande. Tänkte mig behandling i en vecka och så skulle allt vara bra. Jag hade fel i vanlig ordning, det var lite värre än jag hade tänkt mig.

Läkaren på vårdcentralen ville rådgöra med ögonläkare på sjukhus många mil bort så jag fick sitta och vänta medan han pratade med dem. Han kom tillbaka efter ett tag och berättade att jag skulle få recept på tre olika droppar/salvor och så skulle ögonkliniken på sjukhuset kontakta mig efter några dagar. 

På väg till apoteket blev jag uppringd av ögonkliniken och de ville se mig dagen efter. I torsdags var jag dit och träffade en läkare. Lite skeptisk blev jag när hon under mitt besök började googla, det känns aldrig som ett bra tecken. Hon kallade på en kollega för ytterligare bedömning och de verkade komma till samma slutsats. Nu har jag behandlat mitt öga i några dagar och så mycket bättre har det inte blivit. Det värsta är att en ögonsalva som jag ska använda fem gånger per dag envisas med att ta sig ner i mitt svalg genom tårkanalen antar jag. Den salvan gör mig illamående och det börjar bli drygt. Nästa vecka ska jag på återbesök och om inte ögat är okej då kommer jag bli väldigt less. Alltid kul också med extra utgifter

Kommentarer