Att bli stressad/pressad av ett aktivitetsarmband

Det är något som jag lyckades med och det känns lite som en bedrift som inte är så bra. Aktivitetsarmbandet jag har kan man antingen sätta stegmål per dag själv eller låta aktivitetsarmbandet sätta stegmålet själv.
Om man låter aktivitetsarmbandet besluta så ökar stegmålet varje dag om man lyckas klara stegmålet dagen innan. Nu har jag sombekant minst en skruv lös så jag nöjde mig aldrig med att bara klara stegmålet utan jag ville klara 2000 steg över det. Efter några veckor blev det väldigt ohållbart och fast jag missade stegmålet några dagar så sjönk inte målet så mycket. Till slut insåg jag att det inte alls var bra för mig och sänka mina krav på hur mycket jag ska klara fungerade inte. Min lösning blev att sätta stegmålet själv och då beslutade jag mig för att sätta målet på en sådan nivå att det inte är så bökigt att få ihop 2000 steg över det per dag. Ibland är nog den bästa lösningen att lura sig själv.

2 kommentarer:

  1. Jag var osäker på om min skruvade hjärna skulle fixa att ha ett aktivitetsarmband. Var rädd att det skulle gå över styr och att jag skulle gå mer och mer för att hålla ångesten i schack. Men jag hade fel, det funkar superbra och vissa dagar går jag knappt alls och det känns ändå ok. Heja mig😊🙌.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt att det fungerar bra för dig! Aktivitetsarmband är bra så länge det inte stressar

      Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den