Dolt/skyddat nummer är oftast inte bra

På em upptäckte jag att jag hade missat ett samtal några timmar tidigare. Eftersom det var ett dolt nummer gissade jag på sjukvården eller försäljare. Efter ytterligare någon timme ringde det igen från dolt nummer men jag sket i att svara.
När jag sedan slog på datorn såg jag att jag hade fått ett mail från 1177 om att det fanns ett meddelande där till mig. Jag loggade in och kunde konstatera att det var närmaste öppenpsyk som jag inte har någon önskan om att ha någon kontakt med. Det finns ingen läkare/psykiater där utan enbart några sjuksköterskor varav några har en snabb kbt-utbildning och så lite annat folk som jag antar är undersköterskor. Det lite lätt förvirrade budskapet till mig var att jag skulle höra av mig om jag var intresserad av att ha en fast vårdkontakt som då skulle vara en sjuksköterska på mottagningen. Tanken är då att den ska fungera som ett stöd för mig och samordna mina insatser.

När jag läste det var min första tanke what. Jag kan inte riktigt förstå vad jag skulle ha för nytta av det. Jag ordnade med en egenremiss till öppenpsyk längre bort var det finns läkare/psykiater eftersom det enda jag är intresserad av är en ny utredning. Hur en sjuksköterska ska kunna hjälpa mig med det övergår mitt förstånd. Första steget är taget och det var att träffa en läkare så mycket mer att göra nu är det inte.

Om jag hade fått meddelandet från närmaste öppenpsyk kort tid efter att jag gjorde en egenanmälan/egenremiss så hade det i alla fall varit lite vettigt. Nu hade jag inte varit intresserad ändå men det finns säkert andra som skulle önska stöd eller hjälp med samordning av insatser.

4 kommentarer:

 1. Jag är alldeles för nyfiken för att låta bli att svara när det ringer. Händer inte så ofta. Dåliga dagar får jag katastroftankar av dolda nummer och måste svara. Oftast försäljare dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det är försäljare så brukar jag alltid fråga varför de bryter mot sin egen branschorganisations regler, de ska inte ringa med skyddat nummer

   Radera
 2. Jag är så cynisk och lite paranoid å dina vägnar, att jag tror att detta är en del i deras undersökning av dig, de vill ha en reaktion men är nog inte själva säkra på vilken, om någon, som skulle vara i din favör och det är här jag tror att de vill få dig att på något luddigt sätt avslöja dig själv. Antingen vill de att du ska säga ja till en sådan kontakt men då erkänner du att du har ett behov av en permanent kontakt inom psykvården och då har du säkert borderline ändå i deras ögon = din diagnos kan inte tas bort, eller så säger du nej och det kan ses som ett förnekande av din sjukdom och då kan de påstå att du ändå har borderline = diagnosen tas inte bort.
  Som sagt, jag är cynisk och lite paranoid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också cynisk och paranoid när det gäller psyk=)Det skulle inte alls förvåna mig om de vill kolla av hur mycket stöd jag anser mig behöva

   Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den