Korkade människor

Jag läste ett inlägg av en person som menade att det var konstgjord andning som organisationer/frivilliga som ordnar med julklappar/mat åt fattiga ägnar sig åt.
Istället för det borde fattiga få lära sig ekonomi så att de slipper hamna i den situationen.
 Jag kan inte förstå hur man kan leva i en värld där man tror att fattiga är fattiga för att de gör av med pengar på skit. Nu finns det garanterat människor som inte spenderar sina pengar klokt men jag tror inte att det är många fattiga som gör det. Att man blir/är fattig är inte ett val utan som jag ser det mest otur. Alla har inte möjligheten/förmågan att studera och få ett välbetalt jobb. En del jobbar så mycket de kan men ändå går det inte att få pengarna att räcka till allt nödvändigt. Och en del andra är/blir sjuka och har inte möjligheten att påverka sin inkomst.

2 kommentarer:

  1. Hej hej! Skriver en kommentar på det senaste inlägget jag hittar - också, med lite sammanfattning av mina intryck men måste skriva här att idioter som tycker så känner sig obekväma för att de själva är ovilliga att lägga två av sina whatever de köper till helgen på en julklapp som kan göra någon fattig så himla glad. De vill att fattiga människor ska försvinna och det passar deras världsbild att tycka att det är de fattigas eget fel. Det är samma människor som säger att det bara är för romer som är här och tigger, att ta sig i kragen hemma i Rumänien och skaffa ett jobb. I båda fallen handlar det om grava systemfel, i Sverige har vi stora ekonomiska klyftor och vårt sociala skyddsnät finns men har inte funkat som det är tänkt på flera årtionden. I Rumänien handlar det om systematisk rasism och förtryck mot romer, de motarbetas från barnsben och får aldrig någon chans. Att tro att någon enda människa väljer att åka till ett främmande land och tigga för att man är lat och tjänar lätta pengar är så jävla dumt att klockorna stannar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att det är skrämmande att det verkar som färre och färre människor har förmågan att acceptera att alla människor inte har samma förutsättningar

      Radera

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den