Vi får hoppas att det går över

Det låter i mina öron lika troligt som att den här älgen snart kommer till liv igen.
Nu är det inte en hel älg utan bara en käke men vem vet benen som blivit söndergnagda kanske blir hela igen och så kommer älgen till liv.
Rubriken kommer sig av orden som läkaren hade skrivit i ett brev till mig.
Undersökningen som jag gjorde kunde visa att mitt blodtryck blir tokigt när jag rese mig och det förklarar då varför jag blir yr. Läkaren/sjukvården hade tydligen ingen plan på hur man kan åtgärda det, byte av medicin eller ta bort en medicin hade jag tyckt var ett vettigt steg. Istället för att försöka åtgärda min yrsel så får jag tydligen hoppas på att den bara försvinner. Det känns inte så troligt. Nu får det väl helt enkelt bli så att jag slutar med en medicin och ser om jag då kan slippa yrsel. Att risken för stroke och hjärtinfarkt ökar är jag på det klara med men jag är villig att ta risken. Nu värdesätter jag inte livet från start och när yrseln gör att jag blir begränsad och drar mig för att göra saker som jag uppskattar så är det skit

Kommentarer

  1. Nu skrev jag ju klantigt på det första inlägget om läkarbesöket så bortse från det, jag läste bakifrån.

    Minns inte om du varit hos endokrinolog för ditt höga blodtryck, jag googlade snabbt och hittade en site som helt enkelt heter yrsel.com där det verkar finnas bra information och där står om din problematik att en allmänläkare ska kunna behandla - tydligen inte i det här fallet - eller som de uttrycker det, "en specialist i invärtes sjukdomar" och det är förstås en endokrinolog. Be husläkaren om en remiss dit, det lär ju finnas olika mediciner och doseringar för ditt höga blodtryck som påverkar normaltrycket olika och att husläkaren är inkompetent på det planet är inte så svårt att förstå men hans åsikt att det antingen måste vara det ena (farligt högt) eller det andra (ibland farligt lågt)är naturligtvis rent nonsens. Jag vet hur du känner inför vården men jag tycker att du åtminstone ska söka till endokrinmottagningen som ligger närmast dig fast det är ju relativt med avståndet förstås.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr så blir det svårt att sätta in en annan typ av blodtrycksmedicin på mig. Det var endokrinologen som satte in den nyaste medicinen. Jag har kvar min läkare på endokrinologen och kontaktar honom när läkarna på vårdcentralen är koko. Som det är nu äter jag två olika sorters blodtrycksmedicin, ena har jag ätit i några år nu och har fått öka dosen några gånger vilket gör att jag tar maxdos av den. När det inte längre fungerade med bara den sattes en annan typ av blodtrycksmedicin in och det är den som gör mig yr. Enda sorten som jag skulle kunna byta till påverkar även kaliumet och risken är stor för mig att den kan göra kaliumhalterna för höga hastigt och då riskerar hjärtat att stanna. Därför är läkarna ovilliga att låta mig byta till den. Jag tänker plocka bort min nya medicin i en vecka och se om jag blir av med yrseln och samtidigt ha lite koll på mitt blodtryck. Om det fungerar hyfsat så hör jag bara av mig till endokrinologen eller vc och berättar vad jag gjort

      Radera
    2. Kaliumöverskott är inte att leka med nej, min pappa hade kaliumbrist ett tag och det är inte så roligt heller men det finns ju en anledning till att ett av preparaten man använder vid avrättning med dödlig injektion är kaliumklorid.

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den