Idiot

Tyvärr så verkar det som om den här byn drar åt sig människor som inte ska ha hund men ändå har det. Nu räknar jag inte mig till den kategorin eftersom jag klarar av att läsa hund och ge våra hundar ett bra liv.
Jag vet att jag har skrivit om det lata paret här tidigare. Tidigare år så var de hundvakter åt släktingar till den ena av dem. Hundarna fick aldrig promenader så vitt jag vet utan var bara i trädgården och skällde på allt. Ibland tog de sig ut och jag såg några gånger att de var nära att bli påkörda. Nu har då de lata idioterna två egna hundar, hundar som jag aldrig har sett att ägarna varit ute på promenad med. I bästa fall orkar någon av ägarna masa sig ut i trädgården med hundarna men oftast har hundarna varit ute själva och uppfört sig illa. Det jag menar med att de uppfört sig illa är att de står och morrar och skäller och är långt ifrån trevliga. En av dem har tagit sig ut några gånger när vi promenerat förbi och den har inte haft trevliga avsikter.
I dag var det då dags igen. Jag noterade att ägaren ovanligt nog var utanför trädgården och han verkade gå runt en bil. Lite underligt men jag tänkte inte så mycket mer på det till jag kunde se vad det var han pysslade med. Det han gjorde eller försökte göra lite halvhjärtat var att fånga in en av idiothundarna. Istället för att agera som en normalbegåvad person och säga att hunden var lös och att han försökte få tag på den så att vi fick en förvarning så sa han bara hej. Så fort hunden fick syn på oss så kastade den sig i full fart uppför kanten upp på vägen och tog sikte på våra hundar. Hunden cirklade runt oss och sprang fram och tillbaka på vägen. Ägaren ropade lite på hunden och hunden gav fan i det. När jag gapade på honom att han fick sätta fart och fånga sin jävla hund för det hördes att en bil var på väg så rörde han sig något fortare men fortfarande i slö tempo. Sambon gjorde bilisten uppmärksam på den lösa hunden så den hann sakta ner tillräckligt så att hunden inte blev mos. Hunden fortsatte att springa runt och med jämna mellanrum göra utfall mot oss. Efter ett tag ledsnade jag på att vara artig och stå stilla så att han skulle kunna fånga in hunden så jag skrämde bort den en bit så att vi kunde fortsätta gå. När jag vände mig om efter ett tiotal meter kunde jag se att idiothund nummer två också hade tagit sig ut och stod på vägen. Hade den tagit sig ut samtidigt med idiothund ett hade det inte varit kul alls.

Någon km från byn mötte vi två andra som bor här och de berättade att ena hunden hade varit ute på vägen för några dagar sedan och då varit nära att bli påkörd. Frågan är hur många gånger som hundarna ska ta sig ut ur trädgården innan de lata bemödar sig med att fixa en adekvat inhägnad. Jag blir bara så trött och less på alla idioter som bor här och har hundar som de inte borde ha. Jag vill kunna promenera åt vilket håll som helst utan att alltid behöva fundera på vilka idiothundar som kan tänkas vara ute

Kommentarer

  1. Vill de verkligen ha kvar hundarna eller väntar de lite ofint på att de ska gå åt i trafiken? Vilka jävla puckon, ärligt talat. Det borde vara olagligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att de gillar sina hundar men har noll koll på det mesta. Min misstanke är att deras sätt att ha hundar tyvärr kommer sig av att de inte har bott i Sverige så länge. Jag kan tänka mig att deras hundhållning nog är helt normal i landet som en av dem kommer från och som båda har bott i under en tid. Min känsla är att om de inte skärper till sig snart så kommer nog någon som skulle kunna vara jag göra en anmälan till polisen/länsstyrelsen avseende bristande tillsyn över hundarna

      Radera
    2. Nu slår du iofs mig inte som en person som bryr sig nämnvärt om vad folk tycker men med det sagt så anser jag att en av de största bristerna i vårt system med LS är att man inte får vara anonym. Den man anmäler får veta vem som anmält och så är det ju så att de meddelar i förväg att och när de ska göra en inspektion och då har paret chans att förbättra staketet - men det känns inte riktigt som att de fattar att det är en del av problemet eller för den delen bryr sig.

      Om du orkar så ta med en kamera som datumtaggar och knäpp av ett par bilder när ni är ute om hundarna är och rallar på vägen, självklart bara om du och hundarna inte är i fara när du gör det. Ju fler gånger du kan redovisa för LS, desto mindre chans att ägarna kan förklara sig.

      Radera
    3. Jag tror att du har helt rätt i att de inte kommer att göra några förbättringar även om de blir förvarnade. Det som de har gjort från tidigare år när hundarna tagit sig ut är att dra en lina ca en dm över befintligt staket och att ställa plastskivor mot staketet på en del ställen. Det har inte gjort någon skillnad alls och eftersom de är lata så har de tidigare år inte brytt sig om att skotta undan snö vid staketet vilket gjort att ca en dm av staketet syntes förra året. En dm är inte något hinder för en hund att kliva över. Jag tvivlar även på att de skulle lyckas snygga till trädgården så pass om LS skulle dyka upp. Du kan nog själv tänka dig hur det ser ut i en liten trädgård som 2-3 hundar vistas i när det gäller hundskit.
      Att man inte får vara anonym skulle inte vara ett hinder alls för mig. Om jag gör mig osams med någon för att våra hundar ska vara tryggare rör mig inte i ryggen
      Jag tror att det finns en del i byn som skulle ställa upp och vara villiga att prata om deras bristfälliga hundhållning om LS skulle behöva fler röster om det.

      Med det sagt så hoppas jag att det inte behöver gå så långt utan att hundägarna själva inser att de måste skärpa sig

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den