När det misslyckas helt

I går på morgonen såg jag en stor rovfågel på avstånd. Att det inte var en av de vanliga hade jag inga problem med att se. För stor för att vara tornfalk, sparvhök, duvhök och fel form på stjärten för ormvråk och bivråk. Jag drog fort upp kameran och tog en bild.

Om jag hade tänkt på att ändra inställningarna på kameran innan jag tog bilden så hade det kanske varit möjligt att identifiera den. Så smart var jag dock inte men efter den här bilden ändrade jag inställningarna. Nästa bild blev rätt exponerad men det hjälpte inte så mycket.
Nu var fågeln nämligen på väg bortåt och en bild på en fågel bakifrån ger inte så mycket. Efter den här bilden började kameran att "jaga". Termen på engelska är att hunt, kameran försöker hitta objektet man vill fokusera på genom att söka inom fokusområdet. Så den söker på närmaste avstånd till avståndet längst bort och håller på så ett tag, under den tiden försvann fågeln. Det finns bättre kameror till fågelfotografering än den jag har men det är som allt här i livet att man får göra det bästa med det man har. Jag har försökt lista ut vad det kan vara för fågel och funderar på om det skulle kunna vara en glada. Lite underligt om det nu skulle vara det för de är inte vanliga här

Kommentarer

  1. Årets brist på vinter har tydligen gjort många djur kokobello, här i Sthlm har det fågelungar kläckts nu! Så det kanske är en glada ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men oj. Här såg jag att några vårlökar har börjat titta upp, det sker normalt i april/maj

      Radera
    2. Såg snödroppe och någon gul blomma i koloniområdet nära där Oliver bor idag.

      Radera
  2. är det inte en trana?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej. För kompakt kropp för det, halsen är avsevärt mycket längre på tranor, benen också och de är större. Bilden är inte bra men det syns att huvudet slutar strax framför kroppen och på tranor är det kropp, hals och huvud

      Radera

Skicka en kommentar

Trevligt att du vill lämna en kommentar! Din kommentar kommer att synas så fort som jag har godkänt den